top of page

Biografie

Met een repertoire van nummers van Jan Smit tot UB40 en van Dire Straits tot Vader Abraham
 
is Richard een Allround zanger, met een gezonde dosis humor en altijd 200% inzet.
 
Kortom voor al uw feesten en partijen!!!

De Groninger feestzanger Richard kreeg de liefde voor muziek al jong van huis uit mee, zijn moeder had eind jaren 70 een geheime zender, waar het Nederlandse lied dagelijks door de huiskamer klonk. 

In de jaren die volgden werden er ook regelmatig Piratenfeesten georganiseerd waar Richard toen op zeer jonge leeftijd al een welkome gast was om de liedjes welke toen gedraaid werden uit volle borst mee te zingen. Ook op de vele talentenjachten was Richard vaak "van de partij" en won hij vele prijzen. 

Vanaf zijn 10e levensjaar zong Richard elke zaterdag op het Groninger winkelcentrum "Paddepoel" als straatzanger, en ook in die tijd werd hij regelmatig gevraagd voor feesten en partijen. 

Rond zijn 14e stopte Richard met optreden, niet zoals zo velen vanwege "de baard in de keel", maar omdat het "wereldje" waarin hem al tientallen malen een plaatopname was beloofd niet helemaal was zoals hij het zich had voorgesteld. In deze jaren trad hij dan wel niet meer op, maar op de bruiloften en partijen waar hij verscheen, kroop het spreekwoordelijke bloed toch waar het niet gaan kon en nam Richard regelmatig de microfoon ter hand om familie, vrienden en kennissen te vermaken.

Na voor diverse "bazen" de meest uiteenlopende werkzaamheden te hebben verricht begon Richard in het jaar 1999 zijn eigen kroeg, en ook daar zong hij regelmatig "het hoogste lied" en kreeg al snel de bijnaam "de zingende kastelein". Natuurlijk traden er ook dikwijls collega artiesten op in het cafe van Richard, en deze spoorden hem dan ook aan toen hij eind 2003 besloot om het cafe van de hand te doen, om weer wat in de muziek te gaan doen.

Inmiddels is zanger Richard uitgegroeid tot een veelgevraagd artiest in de Groninger horeca, of het nu gaat om een studentenfeest, een bejaardensoos of alles wat daar tussen in zit, Richard weet steeds weer van elk optreden een groot feest te maken.

 

Richard van der Weide 1982

Foto: Fokko Kramer

Richard van der Weide 1982
Richard van der Weide 1987
bottom of page